miércoles, 4 de abril de 2012

Rafa Nadal: Quán erem feliços

Els records d'infantesa de Rafael Nadal s'han endut el premi Josep Pla de narrativa, un dels més veterans de les lletres catalanes, que enguany arribava a la seva 44ena edició. A Quan érem feliços, Nadal gira la mirada enrere per recordar la Girona dels 50 i 60, l'ambient de la postguerra en què va créixer l'autor, acompanyat d'onze germans.
Rafael Nadal (Girona, 1954) va ser director d'El Periódico de Catalunya des del 2006 fins al 2010. També fa participar en l'arrencada de l'ARA i actualment forma part de La vanguardia i col·labora amb TV3 i RAC1. Nadal s'emporta els 6.000 euros amb què està dotat el premi Josep Pla.

Mentrestant, el 68è premi Nadal de narrativa ha anat a parar a El temblor del heroe, d'Álvaro Pombo (Santander, 1939). Ambientada en el Madrid actual, la novel·la està protagonitzada per un professor universitari jubilat i parla de temes com la manipulació, la insensibilitat cap al dolor dels altres i les conseqüències dramàtiques de la falta de compromís.
Pombo és un autor amb més de quatre dècades de carrera literària al darrere, que ha guanyat premis tan importants com l'Herralde de novel·la (El héroe de las mansardas de Mansard, 1983), el premi Nacional de la crítica (El metro de platino iridiado, 1990) i el Planeta (La fortuna de Matilda Turpin, 2006).
El premi Nadal és el més veterà de l'estat espanyol. Està dotat amb 18.000 i té una important repercussió mediàtica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario